Aaron Bushnell Ölümsüzdür!


25 Şubat 2024 tarihinde İsrail’in ABD’deki temsilciliği önünde, İsrail’in Filistin’de yürüttüğü soykırıma ve ABD’nin dahline karşı bedenini ateşe veren muvazzaf asker Aaron Bushnell’in feda eyleminin üzeri âdeta örtülmek isteniyor. Eyleme ilişkin görüntüler sansürlendi; ABD hava kuvvetlerinin genç bir mensubunun, üzerinde üniformasıyla giriştiği bu uyandırma harekâtı, müesses nizamda korkuya yol açtı; büyük medya olayı sessizlikle geçiştirmeye çalışıyor.

Filistin direnişi Aaron’u selâmladı.

Aaron’u tanıyan kişilerin tanıklıkları geçtiğimiz günlerde medyaya kısa haberlerle de olsa yansımıştı. 29 Şubat’ta internet sitesinde bir grup arkadaşı onun görüşlerine, politik faaliyetlerine, prensiplerine dair bilgileri derlediler; fotoğraflar ve anılar paylaştılar. Bu derlemede isimler ve fotoğraflar kapatılmak zorunda kalınmış.

Çeşitli bilgiler ve yorumlar paylaşan arkadaşı E., feda eyleminden yedi ay, Aksa Tufanı’ndan birkaç ay önce Aaron’un müstear adla Youtube’da üzerine yorum yazdığı bir şiiri paylaştı. Şöyle yazıyor yorumda:

“Bu orijinal mi? Ordudan ayrıldıktan sonra üniforma yakma törenim için onu çalmayı düşünüyorum.

1:10 - provalarım için zaman bilgisi

2:47”

Aaron Bushnell’in adı yaşamalı, yoldaşlığı unutulmamalı, şâhitliği selâmlanmalı, Filistin davası yalnız bırakılmamalı, İmparatorluğun karşısına dikilmeli.


Anansi’s Library

10 Aralık 2021

Kaynak