Loading...

Nihilist Materyalistler


Diamond Tema, “Bir Agnostiğin bir Ateistin, Müslümanlara ‘lütfen Kur’an’ı okuyun’ demesi absürt değil mi? Ateistler, Agnostikler Kur’an’ı okuyun diyor, çünkü okuduğunuzda dinden çıkacağınızı düşünüyorlar. Acaba niye?” demiş.

Eblehlikten öyle zannediyorlardır. Ateisttim, sonra en tehlikeli şey olan deizme kaydım ve yavaş yavaş zihnimdeki karmaşayı çözdükçe İslam’a yaklaştım. 35 yaşın zihinsel olgunluğuyla kitabı tekrar okuyunca da taşlar yerine oturdu. Kimse kutsal kitabını okuyarak o dinden çıkmaz.

Kuran-ı Kerim’i okumak cennete giriş bileti olmadığı gibi cehennemden çıkış bileti de değildir. Din de hiç böyle bir şey değil. Okuyacaksın ve kutsal kitaptaki tutarsızlıkları görüp inançsız olacaksın, he mi? Öyle olsa, bugün Hristiyanlığın sadece dinler tarihi kitaplarında paganizm başlığında filan birkaç paragrafla kalması lâzımdı. Öyle ya, sürekli İncil okurlar! Peki onlar niye dinden çıkmıyor? O “astronomi kitabı” Kuran-ı Kerim’den daha mı tutarlı ve akla uygun kanıtlar sunuyor?

Hiçbir din/inanç/ideoloji evrenin sırrını elinize şifreleriyle vermez. Ve dünyanın yaşanacak milyonlarca yılına gün be gün ışık tutmaz. Kehânetçilik beklemeyin. Çelakıl ahmaklığıdır bu. Tersinden ortak olmayın.

Bir adım öteye götürelim. Donanımlı bir Marksist değilsen, ateistin tillahı olsan da ateizm konusunda söylediklerin ve savundukların gevezelikten ibrettir canım kardeşim. Seni evrim ağacı tokatlar, gözün aklı da dolandırır.

“İstihbarat savaşları tam gaz sürüyor. Bir ülkeyi dejenere etmenin yollarından biri, sapkın tarikat ve cemaatler ihdas etmekse, ikincisi de üçüncü sınıf din eleştirisiyle nihilistleştirmektir.” [@StavrOgin]

Karşı karşıya olduğumuz da budur.

Bugün Asya halkları arasında yaygınlaştırılan agnostisizmin, Batı Avrupa ve Kuzey Amerika’daki emperyalist merkezlerde de yaygın olması tesadüf müdür? Bizdeki agnostiklerin peşinden gittikleri, İslamsız Orta Asyacı Türkçülüğün, savaşla, emperyalizmle, agnostik nüfus yoğunluğu ve zokayla bir ilgisi yok mudur?

Nihilizmini materyalizm ile peçeleyenlere itibar etmemek gerek.

@_agustoperez

18 Temmuz 2024

Kaynak

Görsel: Agnostik Nüfus Haritası.